Muči vas upala mjehura?

Učestala i jaka potreba za mokrenjem, svrbež te oštra bol i osjećaj pritiska – svatko tko je ikada doživio upalu mjehura, poznaje te simptome i zna koliko je ova bolest bolna i uporna. Srećom može se lako izliječiti ako se slijedi nekoliko jednostavnih savjeta. Infekcija mokraćnih putova jedna je od najčešćih bakterijskih infekcija. U 90 posto slučajeva uzrokuje ju uropatogena bakterija E coli. Najčešće se javlja između 16. i 35. godine života, a češće pogađa žene. 60 posto žena barem jednom u životu doživi upalu mjehura, koja se često ponovi unutar godinu dana u gotovo polovice oboljelih žena. Medicinski proizvodi femidoc URO EXPRESS i UROEXPRESS DIREKT koriste se kao pomoć u liječenju infekcije mjehura, uzrokovane bakterijom E coli, te kao zaštita od ponovne upale mjehura.

Učestala i jaka potreba za mokrenjem, svrbež te oštra bol i osjećaj pritiska – svatko tko je ikada doživio upalu mjehura, poznaje te simptome i zna koliko je ova bolest bolna i uporna. Srećom može se lako izliječiti ako se slijedi nekoliko jednostavnih savjeta. Infekcija mokraćnih putova jedna je od najčešćih bakterijskih infekcija. U 90 posto slučajeva uzrokuje ju uropatogena bakterija E coli. Najčešće se javlja između 16. i 35. godine života, a češće pogađa žene. 60 posto žena barem jednom u životu doživi upalu mjehura, koja se često ponovi unutar godinu dana u gotovo polovice oboljelih žena

Upalu mjehura prate simptomi kao što su: 

 • Bol i peckanje pri mokrenju.
 • Učestali nagon za mokrenjem.
 • Osjećaj punog mjehura. Kad konačno odemo na toalet, teškom mukom iscijedimo koju kap. 
 • Osjećaj probadanja u trbuhu.

Za lakše liječenje, ali i za sprječavanje infekcije mokraćnih putova, važno je rano prepoznavanje simptoma i nekoliko jednostavnih trikova.

Što možete učiniti za svoj mjehur?

 • Pijte mnogo tekućine. Ispijanje veće količine tekućine potiče češće mokrenje, čime se „ispiru“ bakterije iz tijela.
 • Redovito obavljajte malu nuždu. Zadržavanje mokraće i odgađanje mokrenja mogu biti kobni za zdravlje mjehura. Zadržavanje mokraće u mjehuru pridonosi razmnožavanju bakterija, a time i širenju infekcije.
 • Vodite računa o pravilnoj higijeni spolnih organa. Redovito pranje spolnih organa i brisanje od naprijed prema natrag može smanjiti rizik prijenosa bakterija u uretru. Također je važno redovito mijenjati tampone i uloške.
 • Izbjegavajte nošenje tijesne odjeće. Uske hlače ili suknja mogu nadražiti uretru. Donje rublje treba biti od prirodnih materijala, a ne od sintetike, jer vlaga u području spolnih organa pomaže razmnožavanju bakterija.
 • Koristite prirodna rješenja protiv i za infekcije mokraćnih putova. Infekcija mokraćnih putova često se liječi antibioticima, na koje bakterije s vremenom razviju otpornost, a antibiotici štete i korisnim bakterijama, stoga preporučujemo prirodna i učinkovita rješenja.

Kako liječiti upalu mjehura?

Za liječenje upala mokraćnih putova preporuča se d manoza i to točna doza od 2 grama. D manoza je vrsta jednostavnog šećera, koji je po kemijskom sastavu sličan glukozi. Veže se na bakteriju E coli i izbacuje ju iz tijela, sprječavajući da se zalijepi za stijenku mjehura. Na taj način učinkovito sprječava upalu mokraćnih putova i pomaže bržem oporavku, kada se upala već dogodi. Uzimanje točne doze od 2 grama d manoze značajno smanjuje bol u mjehuru i potrebu za učestalim mokrenjem. Također produljuje vrijeme bez ponavljanja upale.

Riješite se upale mjehura s pomoću proizvoda femidoc

Medicinski proizvodi femidoc URO EXPRESS i UROEXPRESS DIREKT koriste se kao pomoć u liječenju infekcije mjehura, uzrokovane bakterijom E coli, te kao zaštita od ponovne upale mjehura.

 • Brzo djelovanje unutar 30 minuta nakon uzimanja.
 • Aktivni sastojak d manoza (2 g u jednoj vrećici).
 • Ugodna okusa i bez neželjenih nuspojava.
 • Može se koristiti s drugim lijekovima (npr. antibiotici).
 • UROEXPRESS DIREKT je praktičan za uporabu na putovanju, jer se uzima bez tekućine.
Košarica

Kontaktirajte nas

"*" indicates required fields

Ime i Prezime*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.