Kako prepoznati uši? Prevencija, odstranjivanje i zaštita

Uši glave su prilično česta pojava kod predškolske i osnovnoškolske djece. Najčešće se prenose izravno s glave na glavu ili neizravno zamjenom pokrivala, kacige, češljeva i posteljine. 

Kako prepoznati uši?

Uši su iznimno teške za prepoznati, male su životinje bez krila, žute ili žuto-smeđe boje. Žive isključivo u kosi i hrane se krvlju.

Razlika je između gladnih i sitih uši. Gladne su žute ili prozirne, dok su site nakon hranjenja tamnije boje zbog unesene krvi. Uši se hvataju nogama za kosu i odrasle uši su dugačke 3 – 4 mm.

Gnjida na kosi je gotovo prozirna i teško vidljiva, ali ju je lakše prepoznati po tome što se ne pomiče kad je dotaknete na kosi. Izgleda kao mala sjajna točkica.

Uši ne skaču i ne plivaju, te ne mogu preživjeti više od 2 ili 3 dana izvan vlasišta.

Untitled design
Untitled-design-5-copy.jpg

Kako potvrditi infekciju ušima?

Infekciju ušima potvrdite pažljivim pregledom vlasišta, gdje tražite uši ili jajašca – ovo je lakše otkriti. Pregled je posebno važan ako dijete čeprka po vlasištu gdje ga svrbi ili kad se pojave izbijanja uši u vrtićima i školama. Suha kosa lakše se pregledava. Provjerite korijen kose (kod vlasišta), iza ušiju i kosu na vratu. To su područja na kojima se uši ili jajašca najčešće nalaze.

Kako se riješiti uši?

Uši nas mogu iznenaditi, uzrokujući nelagodnosti i neugodu. Međutim, nema potrebe za panikom. Pravilnim pristupom možemo brzo i lako ukloniti uši pomoću mylittledoc proizvoda.

Šampon i sprej mylittledoc® UŠI 2u1 su rješenje za uklanjanje i prevenciju uši i gnjida.

Šampon djeluje već za 10 minuta i uništava uši i gnjide prirodnim sastojcima. Nanosi se praktičnom pumpicom, ima tekuću strukturu i dobro se pjeni, što omogućuje da prodre u sve dijelove vlasišta. U paketu dolazi i češalj za lakše češljanje uši i gnjida nakon pranja. Nakon upotrebe, štiti od ponovne infekcije ušima i ostavlja ugodan miris na kosi. Također možete koristiti sprej. Djeluje već za 10 minuta i uništava uši i gnjide prirodnim sastojcima. Pruža zaštitu od infekcije ušima. Raspršite po kosi na udaljenosti oko 10 cm od od kose, pripazite da cijelu kosu i vlasište dobro navlažite. Zbog svoje konzistencije, tekućina ostaje na površini kose bez kapanja. Umasirajte tekućinu od korijena do vrha – posebnu pažnju posvetite vratu i području iza ušiju. Zatim češljajte kosu češljem kako biste uklonili uši pramen po pramen.

Aktivni sastojci djeluju zajedno kako bi uklonili uši i gnjide, ublažili svrab i pružili učinkovitu zaštitu od infekcije ušima.

Proizvodi su 100 % prirodni, ne štete i ne iritiraju. Ne sadrže neurotoksične molekule ili kemijske insekticide.

Košarica

Kontaktirajte nas

"*" indicates required fields

Ime i Prezime*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.